Wij krijgen wel vaker de vraag wat een Apple TV nu precies is en wat de app nu precies inhoudt. Daarom gaan we het daar vandaag uitgebreid over hebben!

Je kunt het eigenlijk in 2 delen zien. Een Apple TV is een apparaat (kastje) die je aan de tv koppelt, waarmee je van de TV een ‘Apple’ smart TV maakt. Met een simpele HDMI-kabel + internetkabel is het feestje al compleet.

De app op je telefoon/tablet is een app waarmee je video’s/films kunt kijken. Met deze app en remote kun je het kastje aan je tv bedienen.

Wat kun je dan precies met een Apple TV?

Met de Apple TV kun je echt van alles. Je kunt het scherm van je laptop bijvoorbeeld delen op de TV, maar ook het scherm van de telefoon, tablet en je mac kun je dupliceren.

Het leuke is dan dat je de TV kunt gebruiken als tweede scherm. Ideaal als je bijvoorbeeld foto’s wilt bekijken met anderen, of wanneer je iets wilt laten zien. Ook zakelijk gezien een enorme uitkomst.

Het is allemaal draadloos en het werkt ook echt naadloos met elkaar. Je kunt vanaf je telefoon, tablet en mac streamen naar je TV voor bijvoorbeeld: Spotify, YouTube, Twitch, Netflix en DisneyPlus. Door je iCloud omgeving worden de gedeelde foto’s ook zichtbaar.

Spelletjes spelen op de Apple TV

Apple-TV-kopen

Je kunt ook spelletjes spelen en apps installeren, waardoor je niet direct een telefoon/tablet of mac nodig hebt. Ideaal wanneer je samen met vrienden een spelletje wil spelen of de kinderen wilt vermaken! Er zijn tegenwoordig verschillende versies:

  • Apple tv 4k 64gb (2017 – nu)
  • Apple tv 4e generatie (2015 – 2017)
  • Apple tv 3e generatie (2013 – 2016)
  • Apple tv 2e generatie (2010 – 2012)
  • Apple tv 1e generatie (2007 – 2010)

Wat kan de Apple TV 4k?

De nieuwste versie kan alles wat de oudere versies ook konden, maar dan beter. De processor is verbeterd en is daardoor veel sneller geworden. Zoals de naam al doet vermoeden kan deze Apple TV nu ook in 4K streamen. Zo komen er op Netflix, Disney+ maar ook Apple Plus brengt steeds meer films en series in 4k kwaliteit uit.

Hoe bestuur ik het Apple kastje?

Hij is te besturen met de afstandsbediening die in de telefoon en tablets zijn verwerkt van Apple. Ook zit er bij de Apple TV die je koopt een mooie afstandsbediening met verschillende knoppen en een mooi touchpad. Het touchpad registreert swipe-bewegingen om van links naar rechts en van boven naar onder te gaan.

Is de app van toegevoegde waarde?

Je kunt de app zien als de Netflix van Apple. Het werkt natuurlijk weer super fijn samen met je andere Apple-producten, maar ik had er eerlijk gezegd wel iets meer van verwacht. Je krijgt toegang tot betaalde films zoals de Pathé dat ook doet. Echt onderscheidend zijn ze daar dus niet in. Maar hee, het ziet er wel mega strak uit.

Met name het kunnen streamen van de andere producten is de grootste vooruitgang. Daar maken wij dan ook dagelijks dankbaar gebruik van. Wil jij nou ook dit pareltje in huis hebben? Bestel hem dan hieronder!

PS: ben je groot fan van Apple? Lees dan dit artikel over de nieuwste Apple koptelefoon.

Leave a Reply