Een van de leukste games die eind 2021 uitkwam was Kena Bridge of Spirits. Een van de weinige spellen die echt op fantasy gebaseerd is en die vooral vrouwelijk aanvoelt. Met lieve beestjes om je heen (Rot) word je steeds sterker en het is jouw doel om ze allemaal te vinden. Als een roedel trouwe labradors lopen ze met je mee en helpen ze je het kwaad te verslaan.

Kena Bridge of Spirits physical release in 2021

Het spel kwam voor het eerst uit op 21 september en is een stand-alone. Het was dan ook niet helemaal duidelijk wat we van het spel konden verwachten, maar de trailer gooide hoge ogen. De eerste beelden doen denken aan een mix van Zelda en Horizon en de wereld doet daar weinig aan onder.

Het is een vrij grote map, maar als je alleen de verhaallijn volgt ga je er wel vrij rap doorheen. Je kunt dat wel vertragen door actief te zoeken naar alle Rot, maar echt side quests en manieren om het dynamischer te maken zijn er niet.

Kena-Bridge-of-Spirits rot

Wat ons betreft was dat de enige tegenvaller, want het spel had nog wel 10 x zo groot mogen zijn. Het speelt heel fijn en het haalt de snelheid uit de dag. Waar je bij Zelda vooral veel afstanden moet afleggen, loop je nu vrij snel van het ene naar het andere punt. Onderweg heb je dan kleine puzzels als schietoefeningen of het rechtzetten van beelden en stenen. Als je dat doet komen er verborgen items tevoorschijn of een Rot.

Leave a Reply