Je kan het je haast niet voorstellen dat het spel ‘The Elder Scrolls V: Skyrim’ al bijna zijn 10-jarige jubileum heeft. Maar de tijd vliegt als je plezier hebt! Laten we teruggaan naar alle gave functies van het spel, die geweldige gamermods bijvoorbeeld.

Als je al een gekke fantasie hebt, dan zijn er kansen dat er voor deze fantasie een Skyrim mod is. Na zijn release van 2011, is de game Skyrim nog steeds één van de meest gemodificeerde games ooit. Van kleine verbeterpunten tot aan een grappige meme, met een mod kan je het laten uitkomen net zoals dat kan bij bijvoorbeeld the Witcher

Sommige mods zijn ‘eventjes’ een trend, en sommige zijn naarmate de jaren er alleen maar beter op geworden. Met nieuwe mods die elke dag weer gemaakt worden zie je (bijna) door de bomen het bos niet meer. Dit al helemaal als je nieuw bent tot de modding gemeenschap.

Elk van deze mods op deze lijst is beschikbaar via de Steam Workshop of Nexus mods. Je hoeft na het lezen van dit artikel dus niet het gehele internet af te struinen om naar meer informatie te zoeken.

Het installeren van de Skyrim mods

Dan nog iets, als je dit via de computer speelt dan is het eerste wat je moet doen de Skyrim Script Extender mod downloaden. Dit maakt het proces van installeren en verwijderen van meer ingewikkelder mods veel gemakkelijker.

Beschikbaar op de Nexus mods website, vind je Vortex. Dit programma helpt je bij het organiseren van je mod uitrusting. Het programma regelt van alles voor je, denk aan downloaden en het activeren en deactiveren van de mods in enkele seconden. Het is ook te gebruiken op andere spellen zoals The Witcher 3, Fallout 4 en nog veel meer spellen!

Wanneer je verschillende mods gebruikt, zullen er weleens mods tussen zitten die niet goed gedownload zijn. Zij zullen functioneel niet goed werken. LOOT is een handige tool die automatisch je afwijkingen aanpast met poging om ze te repareren.

1. Forgetten City

Je zult beseffen dat naarmate je tientallen uren de game hebt gespeeld, dat het spel minder gaat om de wereld redden maar meer om het ontdekken van nieuwe werelden. Sure, af en toe krijg je inderdaad weer een verrassing met een nieuw pad of een nieuwe grot, maar liever wil je gelijk al resultaat, toch?

De ‘Forgotten City’ is de uitbreiding waar je op gewacht hebt, een dozijn uur aan gloednieuwe inhoud waarin puzzels en drama’s van een hoger level zijn uitgebracht.

2. Diverse Dragon Collection

Je begint je game met de meest memorabele videogame-openingsscene ooit en het spel duwt je in een rol waarin je zogenaamd voorbestemd bent om tot het einde van het spel tegen de draken te vechten. Je zou denken dat dit het beste spel van je leven is, maar naarmate het spel voortvloeit worden de draken oud en vliegen uiteindelijk doelloos rond.

Met de ‘Diverse Dragons Collection’ kan je dingen spannend maken door het toevoegen van 28 nieuwe draken in het spel. Elke draak is uniek qua uiterlijk als qua capaciteiten. Met de uitbreiding van de Diverse Dragon Collection zorg je voor een geweldige toevoeging van je game-experience.

3. Warmonger Armory

Je zou denken dat met een spel zoals Skyrim je meer keuze zou hebben uit wapens, pantsers en kleding. Natuurlijk heb je tientallen opties om uit te kiezen, maar wij kunnen ons voorstellen dat dit nog niet genoeg is als je al jarenlang met hetzelfde personage gamed. Met de Warmonger Armony heb je net die extra’s waar je naar opzoek bent. Alle uitrusting is gebaseerd op inhoud die is geïnspireerd op de klassieke Elder Scrolls-archetypen.

4. Better Combat AI

De metgezellen ALL en Lydia zijn ervoor om je lasten te dragen, de vraag is alleen of ze daadwerkelijk goed hun werk doen. Ze doen vaak een frontale aanval tijdens een strijd, om vervolgens bijna om te vallen of zelfs dood te gaan.

Met de Better Combat AI verandert de zaak. Als je de mod hebt geïnstalleerd zal je verbetering zien in het werk van de AI. Zij zullen daadwerkelijk vijanden proberen te blokkeren en te bashen, beter dan ooit tevoren!  

5. Realistic Humanoid Movement Speed

Niemand houdt van onregelmatige snelheden. Tijdens het spel wil je natuurlijk zelf in de hand houden wat je bewegingssnelheid is. Gelukkig is dit nu verleden tijd! Met deze mod word je snelheid aangepast naar menselijke snelheid doordat hij de snellere en meest langzame sprints met elkaar verbindt. Deze functie zorgt er daarbij ook voor dat de NPC (niet speelbaar personage) dezelfde snelheid krijgt als de speler.

6. Dirt And Blood HD Retexture

Gamers die tijdens een gevecht gewoon lekker in de modder ronddraaien, zullen Dirt And Blood HD Retexture waarderen. Een mod die precies doet wat de titel suggereert (EN MEER). Het bevat meerdere lagen vuil en bloed die zich in de loop van de tijd opbouwen, wat bijdraagt aan meer echtheid in de Skyrim gevechten.

7. Playable Dawi Race (Dwarf)

Technisch gezien zijn er geen Dwarven races in Skyrim, maar dat zou niet een reden moeten zijn om het niet in het spel te gooien. Daarvoor hebben we mods toch? De Dawi race van de Warhammer serie in de wereld van The Elder Scrolls, geeft aan spelers de optie om uit een lijst te kiezen van speelbare personages.

8. JK’s Mods

Officieel is dit niet één mod maar is het een collectie van vele bij elkaar. Voor een ultieme gamebeleving moet je de volgende mods installeren, een alles-in-een-mod die steden en dorpen enorm uitbreid door elke een unieke en meer meeslepende sfeer te geven. Er zijn nieuwe gebouwen en verkopers aan de dorpen toegevoegd, waardoor ze levendiger worden.

De mods die je moet downloaden voor de ultieme ervaring zijn:

Arcadia’s Cauldron, Belethor’s General Goods, Warmaiden’s, The Drunken Huntsman, The Bannered Mare, Dragonsreach, Riverfall Cottage, Sleeping Giant Inn, the Winking Skeever, Angeline’s Aromatics, Bits and Pieces, Radiant Raiment, Blue Palace en Candlehearth Hall.

9. Sounds of Skyrim Complete SE

Krijg het ultieme fantasiegevoel met extra audiogeluiden. Met Sounds of Skyrim ontvang je ongeveer 460+ extra geluiden bij je gamewereld. Deze geluiden zorgen voor een ultieme gamebeleving; of je nu op een andere locatie staat, het ochtend of avond is, of het nu ineens regent, de geluiden veranderen constant.

10. Alternate start – Live Another life

Hoewel het spel een interessante verhaallijn heeft, is het een opbouwende verhaallijn. Dit is leuk voor een beginner van het spel, maar minder voor iemand die het graag meerdere keren opnieuw wilt bespelen. Gelukkig hebben wij nu de uitkomst! Dankzij de Alternate Start- Live Another life omzeil je de originele intro van de Skyrim-executiescène. Deze functie biedt spelers om op verschillende punten op de kaart te beginnen, ongeacht waar en wanneer je je in het spel bevind.

Het stelt spelers eenvoudig in staat om het spel te beginnen waar ze op dat moment willen zijn. Met Alternate Start – Live Another life bepaal je dus je eigen verhaallijn!

Koop nu skyrim en installeer de leukste mods

Met verschillende mods kan jij je eigen verhaal bepalen waardoor je een volledige ervaring van het spel krijgt. Ben je als speler klaar met die alsmaar zelfde kleding en wapens? Dan kies je voor de Warmonger Armory . Wil je lekker racen tot je erbij neervalt? Kies dan voor de Playable Dawi Race. Of toch liever je hele wereld uitbreiden? Kies dan voor de iets ingewikkeldere, maar ultieme belevingsmode van JK’s.

Wij denken dat je hiermee wel geholpen bent ?

Leave a Reply