Het is belangrijk en handig om de Among us maps uit je hoofd te kennen. Helemaal als je de imposter bent moet je natuurlijk niet opvallen en je normaal gedragen.

Als imposter moet je de beste ‘blind spot’ vinden om ongemerkt de tegenspeler te vermoorden. Als je alle locaties kent heb je een grote voorsprong op je tegenspelers.

Elke map heeft zijn voor- en nadelen. Over het algemeen is het als crew member makkelijker te winnen op de map Mira HQ en als imposter is het over het algemeen simpeler op de map The Skeld en Polus.

Er zijn veel tips online te vinden, maar het grootste voordeel dat je kunt hebben is kennis van de map. Dit kan ook heel handig zijn tijdens de discussietijd om verschillende mensen op het verkeerde been te zetten of andere mensen voor het blok te zetten met slimme vragen.

Alle maps hebben smalle gangen en verschillende kamers met verschillende functies. Elke map heeft een Admin kamer waar je kan zien waar alle spelers op dat moment zijn.

Hieronder vind je alle Among us maps met wat uitleg per map.

Among us map

Among us The Skeld map

Het ruimteschip genaamd The Skeld was de eerste map in het spel toen het uitkwam in 2018. Er zijn 14 kamers waarvan 2 grote en 6 kleine.

Alle kamers zijn met elkaar verbonden door smalle gangen en een ventilatiesysteem voor de imposter. De volgende onderdelen van de map zijn belangrijk om te weten en in de gaten te houden.

De structuur van The Skeld

Door de structuur en de symmetrie van de map is het makkelijk te navigeren. Er zijn maar 2 echte gangen om van links naar rechts te komen en 3 om van boven naar beneden te gaan. Dat maakt het heel simpel en snel om te spelen.

Het ventilatiesysteem

Er zijn 5 punten waar je het ventilatiesysteem in kan en ze zijn ook makkelijk te onthouden. Onthoud twee driehoeken in het midden en twee lijnen in elke hoek. Op het onderste midden na is er overal wel een ventilatieschacht in de buurt voor de imposter om te gebruiken

Visual tasks

The Skeld heeft 5 visual tasks, wat best veel is. Hierdoor kan het makkelijk zijn voor de crewmembers om te winnen. Gelukkig kan de host het aantal visual tasks verminderen zodat het eerlijker wordt.

Sabotagelocaties

Er zijn 4 verschillende locaties die verspreid zijn over de Among us maps. Dit zijn ze: Reactor, Electrical, Communications and O2 room. Onthoud wel dat de imposter alleen de deuren aan de linkerkant van de map en het midden kan sluiten. Met deze features is het vrij gemakkelijk om de crewmates onder controle te houden.

Security system

Het security system van Among us maps The Skeld geeft de spelers de mogelijkheid om vier gangen tegelijk te bekijken. Dit is een geweldige manier om andere spelers in de gaten te houden. Als imposter is het goed om te weten dat de onderste twee gangen en de korte gang rechtsboven niet in de gaten gehouden kunnen worden.

Danger zone Among us maps The Skeld

De Electrical kamer is best gevaarlijk voor Crewmates en een fijne spot voor de imposter om te zijn. Als je daar naar binnen loopt om je opdracht te doen en de imposter volgt je, kun je niet ontsnappen. De ingang is niet te zien om de camera’s en is dus niet te controleren. De imposter kan ook heel simpel via de ventilatie weer weggaan zonder aan de deur te zitten.

Among us maps: Mira HQ

Deze map is de kleinste van de drie met twaalf kamers met verschillende vormen en maten. De map heeft geen duidelijke structuur of layout en dat maakt het een uitdaging.

Je moet rekening houden met het enkelvoudige ventilatiesysteem dat geïsoleerde locaties heeft. Ook is er een plek waar de camera’s verplaatst kunnen worden zodat de imposter makkelijk ongezien rond kan lopen.

De structuur van Among us maps Mira HQ

Mira HQ heeft een complexe structuur, of eigenlijk juist géén. Sommige kamers zitten dicht bij elkaar waar andere weer heel geïsoleerd en eenzaam aan het einde van een hal zitten. Door de grootte en de dichtheid hebben de Crewmates een uitdaging om bij elkaar te blijven, zo geef je de imposter geen kans.

Visual tasks

Jammer genoeg voor de Crewmates is er maar één visuele task op de Among us maps: de Medbay scan.

Sabotage locations

De 3 locaties om de boel te saboteren zijn aan de bovenkant van de map en in het midden. Dit betekent dat de imposter makkelijk ongezien rond kan lopen en een Crewmate mee kan lokken naar links- en rechtsonder. Er zijn geen deuren om op slot te doen op deze map. Durf jij het aan?

Het ventilatiesysteem

De 11 ventilatie ingangen op Mira HQ zijn evenredig verdeeld over de map. Alleen rond de communicatiekamer zijn er wat minder. Het verschil met andere Among us maps en het voordeel voor de crewmates is dat ze allemaal verbonden zijn met elkaar.

Beveiligingssyteem

In plaats van camera’s zijn er in deze Among us map unieke features genaamd ‘Doorlog’. Een ‘Doorlog’ houdt bij wie de laatste 20 mensen zijn geweest die door 1 van de 3 sensoren is geweest rechtsboven in de hal.

Dit betekent ook dat de Doorlog (deur logboek) alleen informatie geeft over dit gedeelte van de map. Dus over het algemeen kan er minder bespied worden op de imposter op deze map.

Danger zone van Among us maps Mira HQ

De deuren van de Decontamination kamer in de hal zal kort dichtgaan als je binnenkomt net zoals in het echt. Als je als Crewmate binnenkomt samen met een imposter… zal je dit waarschijnlijk niet overleven. De imposter kan komen en gaan door het ventilatiesysteem en dus ook ongezien de kamer binnenkomen of verlaten.

Among us maps: Polus Planet

Polus Planet is een grote besneeuwde planeet met 15 kamers. Als je hier loopt voelt het wel anders dan de andere maps. Polus heeft een grote open plaats in het midden van de map.

Dit betekent dat de imposter kan ontsnappen vanuit verschillende plaatsen. Deze map heeft wel een systeem om te kijken wie er nog leeft of dood is op afstand. Handig!

De structuur

Er zijn 2 plekken zowel oost als west die verbonden zijn door gangen en kamers. In het midden is het compleet open met een paar losse kamers. Je bewegingsvrijheid wordt beïnvloed door waar je bent op de map.

Als je een imposter bent en je wilt iemand vermoorden in de Specimen room, onthoud dat je dan door een lange hal moet ontsnappen met een decontamination room (waar je dus even moet wachten met gesloten deuren). Als je iemand bij Storage weet te vermoorden daarentegen kun je alle kanten op.

De ventilatie

Technisch gezien is er geen ventilatie om door te gaan. Wel zijn er gangen ondergronds, 12 zelfs. Deze zijn verdeeld in 4 verschillende systemen.

Sommige zijn dicht bij elkaar, maar andere best ver van elkaar vandaan. Onthoud dat op de rechterkant van de map en aan de onderkant geen gangen zijn.

Als we de boven- en onderkant van de map verdelen is te zien dat de onderste helft maar 4 ‘vents’ heeft en de bovenste helft 8. Hierdoor is de kans groot dat de imposter vooral bovenin zal blijven rondlopen.

Visual tasks

Polus heeft 2 visual tasks voor de crewmates. Een scan en een astroïde schooter.

Sabotage locaties

Er zijn 3 locaties waar je kunt saboteren en een optie om deuren te sluiten. Geen van deze locaties zijn te vinden op de onderste rechterhoek.

Dit betekent dat crewmates daar veiliger zullen zijn, maar daardoor wel ver moeten rennen om sabotages te fixen. Ook handig om te weten: een crewmate kan een gesloten deur zelfstandig openen.

Security system

Zoals The Skeld heeft Polus Planet een security room (beveiligingskamer). Deze map heeft 6 grote ruimtes die met een camera te zien zijn, maar je kunt er maar 1 tegelijk bekijken.

Om je te helpen herinneren waar deze camera’s zitten: Er zit bij elke uitgang van een grote ruimte zowel rechts en links 1, plus een grote in het midden van de map.

Decontamination room

Let op de kleine decontamination kamers die je even opsluiten net zoals in het echt om je te ontsmetten.

Vitals

Deze unieke feature laat spelers kijken wie er levend of dood is. Deze Vitals kun je vinden in de kamer aan de rechterkant van de Office.

Among us maps uitspelen

Nu is het jouw beurt. Met deze informatie heb je alles wat je nodig hebt om het spel te winnen. Wees slim, snel en sluw en laat ons weten wat jouw favoriete map is!

Wil je meer weten over wat Among us nou precies is? Lees dan de uitgebreidere uitleg.

Leave a Reply