Is Horizon Forbidden West nú al de beste game van het jaar? Het lijkt er bijna wel op. De verwachtingen zijn in ieder geval hoog en wereldwijd liggen gamers klaar om te wachten op de epic RPG die 17 februari uitkomt. Een beter cadeau na Valentijnsdag kun je jezelf niet wensen. Waar de lat precies ligt? Daar gaan we induiken.

Horizon-Forbidden-West-Aloy

Hoewel de meeste games veel van elkaar we hebben, is Horizon daar echt totaal anders in. Het is totaal vernieuwend waarbij er ook nog eens een vrouwelijke hoofdrol is weggelegd voor Aloy. Een onbevreesde jonge vrouw die ongeëvenaard is in onder andere pijl- en boogschieten.

Horizon Forbidden West nu al bestverkochte game van het jaar

Hoewel het spel nog niet in de winkels ligt, is het wel mogelijk om hem te pre-orderen via Playstation zelf. En dat is goed gelukt, want het is nu al miljoenen keren besteld. Dat zet de verwachtingen heel hoog natuurlijk. De eerste game heeft dat maar dan waard gemaakt, dus de uitdaging voor de makers is des te groter.

Zullen ze het in deze wereld weer waarmaken? Als het aan de fans de eerste game ligt is er geen twijfel mogelijk; dit wordt één van de dikste games aller tijden. De combinatie tussen apocolyps, technologie en natuur is zo ontzettend goed gelukt. Zowel de gameplay als het verhaal zit goed in elkaar en dat verklaart ook waarom het jaren heeft geduurd om een tweede game te ontwikkelen die niet onderdoet aan de eerste variant.

Horizon Forbidden West map

We hebben er flink naar moeten zoeken en nog steeds is niet duidelijk hoe de map van Forbidden West eruit komt te zien. Wel hebben we die van Zero Dawn, dus dat geeft wel een idee van wat we kunnen verwachten. Wij zijn vooral benieuwd of de game groter gaat zijn.

In de eerste game was het spel zo ruim omgezet dat er net als bij Assassins Creed ontzettend veel te halen valt. Overal waren kleine dingen verstopt die je alleen vindt wanneer je ook echt gericht gaat zoeken. Snel door de verhaallijn heen gaan is dan ook echt zonde, want deze wereld is adembenemend om je in te bevinden. In de volgende game wordt de onderwaterwereld uitgediept, dus daar zijn we heel benieuwd naar.

horizon-zero-dawn-world-map

De map van het eerste spel was al fantastisch en groot, dus ook hierin liggen de verwachtingen weer hoog. Het grootste verschil zal zijn dat ook een groot deel van de wereld zich onder water afspeelt. Of dat ook in de Horizon Forbidden West map wordt weergegeven is onbekend.

Screenshots uit Horizon Forbidden West

Omdat wij ook niet kunnen wachten tot we dit spel kunnen spelen, hebben we wel vast een aantal screenshots voor je. Dan heb je vast een idee. Het liefst wil je nu zo snel mogelijk het spel spelen natuurlijk, maar the wait is almost over. Er is natuurlijk maar een manier om er straks achter te komen.

Wil je trouwens nog je geheugen opfrissen? Bestel dan Zero Dawn voor de complete ervaring. Je kunt ze officieel wel los van elkaar spelen, maar dat is niet aan te raden. Er zit niet alleen een super mooie verhaallijn in die je dan mist, maar het helpt je ook echt de wereld en de characters te begrijpen als je de eerste ook hebt gespeeld.

Hoe is Horizon Forbidden West under water?

Een van de meest gestelde vragen en verwachtingen gaat om de onderwaterwereld. Eentje die we nog niet eerder op deze manier voorbij hebben zien komen. In de eerste game ging het vooral om landdieren, maar in de trailer hebben we al wel gezien dat er zelfs walvissen en haaien voorbij komen.

Iets wat we zeker niet willen missen. Hoe het werkt met ademen en schieten is nog onbekend, maar dat zal snel duidelijk worden. Wij kunnen niet wachten tot we de diepte in kunnen en ontdekken welke dieren er allemaal te vinden zijn.

Leave a Reply