Super Mario is al sinds mensenheugenis in ons leven. Altijd op een fantastische manier, maar met de Super Mario Odyssey levels heeft Nintendo Mario naar een heel nieuw hoogtepunt weten te tillen.

mario odyssey levels

Super Mario Odyssey werelden

De Super Mario Odyssey levels en werelden zijn werkelijk waar adembenemend. Uiteindelijk is het op te delen in de volgende:

 • Cap Kingdom – Bonneton
 • Cascade Kingdom – Fossil Falls
 • Sand Kingdom – Tostarena
 • Lake Kingdom – Lake Lamode
 • Wooded Kingdom – Steam Gardens
 • Cloud Kingdom – Nimbus Arena
 • Lost Kingdom – Forgotten Isle
 • Metro Kingdom – New Donk City
 • Seaside Kingdom – Bubblaine
 • Snow Kingdom – Shivera
 • Luncheon Kingdom – Mount Volbono
 • Ruined Kingdom – Crumbleden
 • Bowser Kingdom – Bowser Castle
 • Moon Kingdom – Honeylune Ridge
 • Mushroom Kingdom – Peach’s Castle
 • Dark Side – Rabbit Ridge
 • Darker Side – Culmina Crater

Als je in het Nederlands speelt hebben ze andere namen, maar omdat ik de game zelf in het Engels speelde ken ik ze op deze manier.

Een nieuwe wereld komt pas vrij wanneer je voldoende maantjes hebt.

Maantjes vinden in Mario Odyssey levels

Dit is jouw main goal.

Alles draait om het vinden van de maantjes. En er zijn er meer dan genoeg, dus je gaat er alles behalve snel doorheen.

Je kunt ervoor kiezen om slechts voldoende maantjes te vinden om naar het volgende level te mogen, maar persoonlijk vind ik het veel leuker om iedere wereld ook echt volledig uit te spelen. Dus alle maantjes en alle muntjes vinden was mijn doel.

Ze heten Power Moons en ze zijn nodig om de Odyssey vliegmachine te upgraden. Bij het vinden van ieder maantje groeit namelijk de ballon een klein beetje.

Maar je kan nog veel meer.

In iedere wereld zitten namelijk talloze minigames. Denk aan racen, puzzelen, touwtje springen en ga maar door.

Ook Luigi is weer van de partij in de Super Mario Odyssey levels. Bij hem kun je minigames online spelen door ballonnen te verstoppen en andermans ballonnen te vinden. Hierdoor kun je extra munten verzamelen en geld verdienen.

Shoppen in Super Mario Odyssey

Iedere wereld heeft een aantal winkels waar je terechtkunt. Hier kun je kleding kopen, maar ook stickers en souvenirs.

Eerder wist ik hier niet het nut van, maar je zal zien dat je gedurende de game outfits nodig hebt om maantjes te krijgen.

Bijvoorbeeld wanneer je in Sand Kingdom bent. Je moet verkleed als Mexicaan komen, anders mag je niet naar binnen. Nou op die manier kun je je geld wel kwijt natuurlijk.

De stickers en souvenirs hebben geen nut, maar zijn wel heel leuk. Je kan er wel weer een maantje mee vrijspelen in Peache’s Kingdom. Bijvoorbeeld door er 10 te verzamelen. De stickers komen op de Odyssey waardoor in één oogopslag te zien is waar je allemaal bent geweest.

Toch wel weer heel leuk.

Blij worden van de Mario Odyssey levels

Heb je een beetje een off-day? Dan is dit spel precies wat je nodig hebt! Ik heb er inmiddels al ruim 300 uur in zitten. Jup, dat is veel.

Maar het is het echt meer dan waard.

De prachtige en enorm wisselende werelden, de bijpassende en gezellige muziekjes en de fijne besturing. Alles zit mee.

Heb je de verhaallijn uitgespeeld? Dan krijg je een kaart waarop alle overige maantjes zijn aangegeven. Zo weet je in ieder geval een beetje waar je moet zoeken.

Maakt het niet per se makkelijk trouwens, maar wel leuk.

Hoe dan ook: dit spel wil je gewoon hebben.

Mijn favoriete Mario Odyssey levels

Zelf ben ik enorm fan van Seaside en Metro Kingdom. Deze twee werelden het grootst en hier is het meest te doen. Bovendien houd ik van de gezellige en drukke sfeer.

Bij Seaside heb je een enorme onderwaterwereld. Dat vind ik nog het leukst: je kan andere dieren of personages worden door je petje te gooien.

In het spel wordt het allemaal duidelijk, maar nu is het eerst tijd om te starten! Bestel hem vandaag nog en morgen kun je me al laten weten wat jouw favoriete wereld is!

Super Mario voor jong en oud

Een van de meest gespeelde games is natuurlijk de classic Super Mario. Wil je dus vooral dat nostalgische gevoel vasthouden en samen met familie op de bank de leukste game spelen? Dan raad ik je zeker aan om onderstaande te bestellen.

Je hebt talloze levels met heel veel verschillende werelden en vijanden. En dat terwijl de vormgeving veel mooier is geworden. Een waar genot om naar te kijken en vooral super leuk om te spelen met vrienden en familie. Bekijk hem hieronder en vooral heel veel speelplezier!

PS: als je meer van de online spelletjes bent waar ook puzzels in zitten zou je echt eens Among us moeten spelen.

One Comment

Leave a Reply