Iedereen van rond de 30 kent Tony Hawk Pro Skater 1+2 wel van de playstation 1. Het spel dat van een extreme sport een spel heeft gemaakt en de skate scene een echte impuls heeft gegeven. In mijn omgeving ging iedereen skateboarden en luisterde iedereen ineens naar rock of punk muziek. We gingen wijde broeken dragen en hadden veel te brede skateschoenen aan.

De game heeft meer betekend dan menig persoon denkt en het huidige spel neemt je helemaal terug naar die tijd. De game heeft dezelfde songs waar je op skate en dezelfde skateboarders, maar dan wat ouder gemaakt zoals: Tony Hawk, Chad Muska, Rodney Mullen, etc.

En nu is het eindelijk tijd voor de complete remastering van deze twee games. Kruip weer in de huid van the one and only Tony Hawk en beleef die tijd weer even opnieuw!

Tony Hawk Pro Skater 1+2 levels en stats

Net als vroeger moet je in elk level verschillende opdrachten voltooien voordat je naar het volgende level kunt. Deze opdrachten hebben altijd een score component en natuurlijk collect SKATE en the secret tape.

Naast deze opdrachten zitten er ook een aantal level specifieke opdrachten in zoals bij school: de bellen die je kapot moet maken en bij een ander level moet je weer popcorn verzamelen. Elk level heeft zo een eigen sfeer en je zal op zoek moeten gaan om alle opdrachten te voltooien.

Verzamel munten voor upgrades

In elk level zitten er ook “munten” die er voor zorgen dat jij je skater kunt verbeteren. Zo heeft elke skater bepaalde stats die je kunt verbeteren denk aan: Air, Hangtime, Ollie, Flip speed, Rotation, Switch en nog een aantal. Met deze “munten” kun jij ervoor zorgen dat je skater op bepaalde vlakken beter gaat worden om de opdrachten makkelijker voor je te maken.

Zo zijn er een aantal opdrachten die je alleen kunt doen als je skater snel genoeg is, of een ollie hoog genoeg kunt maken om bijvoorbeeld van dak naar tak te springen.

Tony Hawk Pro Skater 1+2 zijn als volgt opgebouwd: je speelt eerst THPS 1 met de skater naar keuze of je kunt een eigen skater maken. Als je de skater verbeterd kun je met deze verbeterde skater ook THPS 2 starten. Je neemt de stats van elke game mee naar de volgende. Zo hebben ze eigenlijk van 2 spellen 1 gemaakt.

Tony Hawk Pro Skater oud maar dan nieuw

In deze versies van Tony Hawk Pro Skater 1+2 zitten alle levels zoals die ook zaten op de Playstation 1. De levels zijn opgepoetst en in een nieuw jasje gestoken. De levels spelen echt als vroeger maar zien er veel beter uit met de graphics van nu. Is het dan echt 4k ultiem net echt?

Nee dat niet maar het ziet er echt prachtig uit als je denkt aan de vierkantige hoofden van vroeger. Ook de gameplay voelt echt als toen. Het grinden, de flips en de manual spelen nog precies als toen. Het kost ook geen moeite om het spel op te pakken als je vroeger groot fan was.

Ben je een nieuwe speler dan kost het kort tijd om te leren en te masteren, maar ook dit pak je snel genoeg op. De game heeft namelijk ook voor de nieuwe spelers nieuwe skaters in het spel gezet. Zo heeft de ‘oude’ gamer nostalgie maar de nieuwe speler herkent de skaters van nu. Op deze manier kunnen alle gamers spelen met hun held, of een eigen skater maken natuurlijk.

Tony Hawk Pro Skater 1+2 voor ps4 en ps5 nu te koop!

Tony Hawk Pro Skater 1+2 zijn gemaakt voor de ps4, maar speelbaar op de playstation 5. Je hebt ook een cross gen bundle waarmee je dus de game op de playstation 5 ook kunt spelen met multiplayer. Kortom iedereen kan deze game spelen maar ook online kun je met elkaar de ouderwetse split screen ervaring delen.

De game is voor mensen die bekend waren en goed waren in het oude spel wel wat snel uitgespeeld, maar dit mag de pret zeker niet drukken. De ervaring van nostalgie is de game meer dan waard en wij van Techknows.nl raden de game dan ook zeker aan. Voor de nieuwe spelers zit er meer dan genoeg uitdaging in de game om er uren mee zoet te zijn.

Leave a Reply