We weten allemaal dat de reeks van Pokémon door de oprichting in de jaren negentig nu een grote business maken. Jaarlijks verschenen talloze videogames, tekenfilms en apps zoals Pokémon Go die de wereld van Pokémon warm hield. Wij vroegen ons dan nu bij de release van New Pokémon Snap ook af in hoeverre deze game een toevoeging kon zijn tot onze hoge verwachtingen.

Na de vernieuwde versie van de klassieke Pokémon-rpg en Pokémon Yellow, hebben we het natuurlijk over Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee. In 2019 kregen de fans door de komst van Sword en Shield een splinternieuwe game voor de Nintendo Switch. Sindsdien is de volgende rpg alweer in aankomst en is de game deze keer te vinden in de vorm van Pokémon Briljant Diamond en Shining Pearl. Je zal waarschijnlijk al raden van welk vorige game deze is geprojecteerd, namelijk de Pokémon Diamond en Pearl.

Nu we na alle games wel warmgemaakt zijn en de verwachtingen hoger dan ooit liggen, heeft Nintendo en Bandai Namco recentelijk wéér eens een Pokémon-game uitgebracht, het gaat hier om New Pokémon Snap. Deze game is net zoals talloze andere games van de afgelopen jaren als remake opgezet en is afgekeken van de destijds originele game- vanuit het jaar 1999: Nintendo 64-spel Pokémon Snap.

In deze review lees je wat de game inhoudt en wat je ervan kunt verwachten. Ben jij hier ook zo benieuwd naar? Lees dan vooral verder!

Het spelen van Pokémon Snap

Als we de website van Nintendo moeten geloven dan gaat het in de game om het maken van foto’s. De game draait niet om het vangen en vechten van de Pokémons zoals je dat eerder gewend bent.

In deze game ga je op avontuur uit en bezoek je verschillende landschappen op onbekende eilanden om foto’s te maken van Pokémons in hun natuurlijke omgeving. Terwijl je de levendige Pokémons tegenkomt en onderzoekt.

In de oude game deed je dat in opdracht van Professor Oak die de foto’s nodig had voor zijn onderzoek. Verassend genoeg is dit concept van de vorige game gekopieerd en geplakt in deze remake. In deze game heet de professor dan niet Professor Oak maar Professor Mirror.

De Professor geeft de speler een Neo-One die ervoor zorgt dat je veilig bij de Pokémon in de buurt kan komen. In je hovercraft volg je vaste trajecten door natuurgebieden. De ene keer kun je ervoor kiezen om een ‘Alumina Orb’ te gebruiken waarmee je de natuur stimuleert om ander gedrag te vertonen. De Alumina orb is een gloeiende bol waardoor de meeste Pokémons enkel oplichten maar voor bepaalde soorten resulteert dit in bijzondere poses of gedrag – wat daardoor weer bijdraagt aan alleen al een nog betere foto.

Om naast de Alumina Orb extra variatie in het spel te krijgen kan je, net zoals bij de originele game in 1999, appels gooien naar de Pokémon. Dit zorgt voor verschillende reacties vanuit de Pokémons. De ene keer worden ze boos en de andere keer eten ze tevreden hun Fluffruits.

De Professor, zogeheten Professor Mirror beoordeeld na jouw avontuur de foto’s voor zijn ‘wetenschappelijk onderzoek’. Hij controleert of de plaatjes goed genoeg zijn, door ze punten te geven op compositie, houding, kleuren en ga zo maar door. Wanneer je genoeg onderzoek doet, dan verandert het gedrag van de Pokémon en ben je in de mogelijkheid om nieuwe paden vrij te spelen.

Het begin

Je begint de game door het aanmaken van vooraf- gemaakte personages. Daarbij moet je wel in je achterhoofd houden dat er geen aanpassingsopties mogelijk zijn.

Hierna maakt de speler kennis met twee hoofpersonages genaamd Rita en Professor Mirror die je hulp hard nodig hebben bij het fotograferen van Pokémon in de Lental-regio, die bestaat uit verschillende onbezochte eilanden.

Het uiteindelijke doel van de game is dat je over eilanden springt om meer kennis op te doen over het Ilumina-fenomeen. In wezen ben je op onderzoeksmissie en is je camera de sleutel tot die ontdekkingen.

En verder?

Sla de gemaakte foto’s op in je persoonlijke game-album om ze te bewerken en vervolgens aan te passen in de Re-Snap modus. Je kan er vervolgens voor kiezen om stickers, kaders en filters toe te voegen om een beetje persoonlijkheid uit te stralen. 

Positieve features

+ Nostalgisch (groot pluspunt voor de fans!)

+ Grafisch mooi uitgevoerd

+ Originele zoektocht naar Pokémon en poses

+ Gemakkelijk te bedienen bedieningselementen

+ Toegankelijk voor iedere speler – Van ervaren tot aan beginner

Ontwikkelpunten van de game

– lastige tasks

– Niet alles is even duidelijk – verhaallijn

– Na lange tijd wordt het eentonig

Is Pokémon Snap iets voor jou?

De nieuwe game van Nintendo doet precies wat het zou moeten doen. Door het nostalgische naar boven te halen en de remake in te zetten, met deze keer modernere toevoegingen, wordt het interessant voor de speler om deze game in je winkelmandje te plaatsen. Voor mij liet de core gameplay me enthousiast terugkomen en zijn super doeltreffend.

Pokémon Snap

Leave a Reply