Elder Scrolls Online is een Massively online role-playing game. Ook wel bekend als een MMORPG of MMO. In dit soort spellen kun je vaak eindeloos veel tijd steken. Maar omdat er tegenwoordig zoveel verschillende MMO’s op de markt zijn, is het maar moeilijk kiezen welke de beste is. In dit artikel leggen wij je uit, waarom je voor Elder Scrolls Online moet kiezen boven de concurrerende titels!

Eindeloze mogelijkheden in Elder Scrolls Online

In Elder Scrolls Online zijn er veel verschillende mogelijkheden als het gaat om het samenstellen van jouw personage. In veel MMO’s is het zo dat je een soort karakter uitkiest, en dat deze over enkele specifieke abilities beschikken. In Elder Scrolls Online is dit echter niet het geval. In deze game zijn veel verschillende classes waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Sorcerer die vecht met een tweehandig zwaard. Of een soort Rogue Nightblade die met magie werkt. Op deze manier laats Elder Scrolls Online je spelen met veel verschillende spreuken en abilities, en dit maakt de game alleen maar leuker om te spelen.

Actieve gevechten in Elder Scrolls Online

Ook de gevechten die plaatsvinden in Elder Scrolls Online zijn anders dan in de gebruikelijke  MMO’s. In één van de concurrerende titels, World of Warcraft, gebruik je een knop om een spreuk te gebruiken en ondertussen automatische aanvallen te gebruiken. Elder Scrolls Online is hier echter veel actiever in.

In deze game heb je een steeds een action bar met je beschikbare acties erin. Dit is erg divers en biedt dan dus ook veel verschillende mogelijkheden waarin je de game kan ervaren. Zo kun je in plaats van een simpele aanval, kiezen voor een light of heavy attack. Light attacks doen op de lange termijn meer schade. Terwijl heavy attacks nodig zijn om je stamina of Magicka aan te vullen.

Ook in het verdedigen zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je in de action bar kiezen voor het ontwijken van een aanval of het blokkeren van deze aanval. Het kiezen van één van deze heeft weer verschillende gevolgen voor de game.

Goede in-game missies bij Elder Scrolls Online

Het MMO genre staat vaak bekend om haar vele missies of ‘quests’ die je in-game moet voltooien. Veel van deze quests kunnen als saai of hersendodend worden ervaren. Een voorbeeld van dit soort missies is het doden van een bepaalde hoeveelheid vijanden. Dit heeft vaak geen toegevoegde waarde in de game wat voor vele spelers als jammer wordt ervaren.

Elder Scrolls Online staat daarentegen juist bekend om het hebben van een hele sterke verhaallijn waar dit soort saaie quests niet voorkomen. De missies in het hoofdverhaal zijn erg uitgebreid en dit geld tot grote verbazing ook voor de ‘side-quests’ die je in de game kunt voltooien. Dit is één van die punten waar Elder Scrolls goed om bekend staan en dat is vanzelfsprekend ook terug te zien in Elder Scrolls Online.

Elder Scrolls Online

Altijd samen kunnen spelen

Wat Elder Scrolls Online ook zo’n goede titel in het MMO genre maakt is dat deze ook uitstekend te bespelen is met je vrienden. Dit is naast dat de game door zijn ijzersterke verhaallijn prima in je eentje te bespelen is, een enorm goede bonus. Dit komt allemaal door een uniek aspect dat de makers aan de game hebben toegevoegd.

Sinds de One Tamriel update die de makers in de game hebben toegevoegd is het namelijk mogelijk om ten alle tijden met je vrienden samen kunt spelen. Het maakt dan niet uit in welke provincies jouw vrienden zijn of hoe groot het level verschil is tussen jou en je vriend. Dit maakt de ervaring van de game uniek en erg vermakelijk voor iedereen!

Een oneindige verhaallijn in Elder Scrolls

Wat voor een MMO het belangrijkst is, is de hoeveelheid content die in de game zit. Bij Elder Scrolss Online zit dit wel goed. Zenimax onine Studios, de makers van Elder Scrolls en Elder Scrolls Online komen elk jaar met nieuwe updates die ervoor zorgen dat er te allen tijde wat te doen is in de game. Kortom, de verhaallijn van de game stopt dus nooit!

Leave a Reply