Witcher 3 is onderhand al een hele tijd uit, maar blijft nog steeds één van onze favoriete games om te spelen. Het verhaal is meeslepend, diepgaand origineel en de gameplay is echt sterk. In deze blog vertellen wij meer over het verhaal, de map, gameplay en de personages.

Witcher 3: Wild Hunt

Het spel is deel 3 van een reeks van de makers CD Projekt Red, net als Cyberpunk. Maar dit spel zit zo goed in elkaar, het is dan ook niet voor niets dat het spel prijs na prijs heeft gewonnen waaronder beste game of the year.

Het derde deel van de Witcher is een product op de vorige twee delen, waarin er nu een climax wordt bereikt als het gaat om het verhaal. Het verhaal borduurt voor op de vorige twee games, waarbij alle verhalen samenkomen en zich ontplooien tot een grote climax.

De game ziet er volgens de nieuwe standaarden nog steeds prachtig uit en doet niet onder aan de nieuwste games. Wel is er hier en daar een kleine glitch maar hé, what’s new.

Gameplay Witcher 3

Het spel is niet anders te omschrijven dan avontuurlijk en meeslepend. Je gaat van quest naar quest en alles is met elkaar verweven, waardoor er een heel verhaal ontplooit. Alles gebeurt met een reden en is verbonden met elkaar.

Je wilt steeds maar weten wat er met de verschillende personages is gebeurd en hoe zij zich hebben ontwikkeld. Als Witcher ga je er open in en mag je een gigantische wereld ontdekken in deze RPG game.

Geralt of Rivia van Witcher 3

Het verhaal begint allemaal bij Geralt (de hoofdpersonage die je speelt) die samen met zijn collega Vesemir op zoek zijn naar Yennefer. Net als de vorige twee delen ben je op zoek naar deze tovenares, maar nu zul je haar eindelijk vinden.

Naast dit verhaal heeft Geralt dromen over een dame genaamd Cirilla (Ciri). Deze vrouw blijkt nauw verbonden te zijn aan Geralt en gaat ook naar haar op zoek want zo blijkt: Ciri is in gevaar. De Wild hunt zit achter haar aan, omdat zij speciale krachten bezit (Elder blood) die gelijk zijn aan die van de Witcher.

Op zoek naar Yennefer

Je gaat als Witcher opzoek naar Yennefer en volgt haar sporen door verschillende steden en plaatsen. Daarnaast raak je ook op het spoor van Ciri en zal Yennefer je hierbij helpen. Deze verhaallijnen van de vorige delen en dit deel zullen samen tot een climax komen in een epische game.

Je gaat van gebied naar gebied en als je de main quest volgt, zul je het verhaal kunnen volgen, maar mis je wel diepgang. De sidequest zorgt ervoor dat je meer te weten komt over de personages, wat zij gedaan hebben op die plaatsen en hoe zij deel uitmaken van een groter geheel.

Echter is er ook een groot verschil in gametijden als je puur de mainquests volgt of ook de sidequests doet. Dit verschil kan lopen van 50 tot ruim 200 uur aan gameplay die je extra krijgt door het volgen van de sidequests.

Op elke plaats gebeurt er wel iets of ben je op zoek naar iemand. Deze persoon weet iets maar verwacht eerst een tegenprestatie voordat hij/zij de informatie geeft waar je naar op zoek bent. Dit is in het kort de structuur van de quests in de game wat saai kan worden als je het verhaal niet perse hoeft te volgen en kan als eentonig ervaren worden.

Maar wie zijn eigelijk de personages waar je zo naar opzoek bent?

Witcher 3
Witcher 3

Witcher 3 Yennefer gooit hoge ogen

Yennefer of Vengerberg is een tovenarres en leeft in Vengerberg. Dit was de hoofdstad van Aedirn. Yennefer was Geralt zijn echte liefde en was als een moeder voor Ciri die ze ook echt als dochter beschouwde. Yennefer deed er alles aan om Ciri veilig te houden en haar te redden van het kwaad.

Ze heeft verschillende koningen van hulp voorzien in de stad Aedirn, ondanks dat ze nooit een formele adviseur was. Ze was het jongste lid van de Supreme council of sorcerers. Ze was bekend vanwege haar looks en schoonheid ook al was ze bijna 100 jaar oud.

Yennefer heeft zwarte krullen en draagt altijd hetzelfde parfum. Ze had een wit gezicht met een hoekige kin. Haar ogen waren koud maar sprekend met een paarse kleur.

Wil je meer weten over de achtergrond van Yennefer? Kijk dan de serie op netflix of lees de boekenserie van Witcher.

Witcher 3: wie is Ciri?

Cirilla Fiona Elen Riannon (Ciri). Ze was de enige prinses van Cintra en de dochter van Pavett en Emhyr. Na een bijzondere jeugd is Ciri opgegroeid en uiteindelijk getraind door Geralt in Kaer Morhen.

Het was zijn enige doel in het leven en alles draaide om Ciri. Hij heeft haar getraind en opgeleid tot wat ze uiteindelijk is geworden. Ciri is een soort geadopteerde dochter voor Geralt en heeft er alles voor over om haar veilig te houden.

Na de training van Geralt tot Witcher gaat Ciri op pad en moet zij haar eigen doel zien te vinden. In de game wordt uiteindelijk duidelijk wat zij wil en waar haar leven naartoe zal leiden. Wil je meer weten over hoe Ciri is geboren en hoe haar jeugd was? Dan is het slim om de boeken te lezen of aan de serie witcher te beginnen.

Witcher 3 Mods

Zoals in meerdere RPG-games kun je ook voor the Witcher mods downloaden. Met deze mods pas je de game aan en dit kan gaan over het uiterlijk van een personage tot de hele gameplay.

Bij het aanpassen van zulke games kan het snel voelen als een stille moord, maar toch zijn er genoeg mods die echt iets toevoegen aan de game. Zo zijn er verschillende mods te vinden op het internet. Er zijn mods die je kunt installeren voor the Witcher zoals:

  • Console enabler. Hiermee kun je commands invoeren waardoor je bugs oplost of bijvoorbeeld enemies laat respawnen etc
  • Fast travel from anywhere. Met deze mod kun je vanaf elke plek snelreizen en hoef je niet meer eerst naar de paaltjes te gaan.
  • All quest objectives on the map. Met deze mod staat je map vol met alle quest voorwerpen en objectives die je moet doen. Zo hoef je niet lang meer te zoeken.
  • Additional stash locations. Zo kun je op meerdere plekken spullen even wegzetten die je niet meer nodig hebt. Dit kan handig uitkomen als je het spel op realistisch speelt waarbij ook geld gewicht heeft en je dus maar een totaal aantal KG kunt dragen.
  • Friendly HUD. Hiermee pas je het uiterlijk van je minimap, skills en leven aan waardoor het er net wat beter en gebruiksvriendelijker uitziet.
  • Slow motion combat. Met deze mod krijgt the Witcher een nog epischer gevoel tijdens het vechten
  • Autoloot mod. Met deze mod pak je automatisch alles op wat tegenstanders laten vallen.
  • Over 9000 weight. Met deze mod komt er geen einde aan het gewicht wat je bij je kunt dragen. Je hoeft je nooit zorgen te maken of je iets mee kunt krijgen of op kunt pakken, er is altijd genoeg plek.

De officiële Witcher books

Witcher games zijn gebaseerd op de boeken en zo ook de Netflix serie. Het begon met de 7 boeken die zich focussen op korte verhalen die samen een geheel vormen. Op deze manier is ook de serie opgebouwd, waarbij korte verhalen op elkaar aansluiten en een verhaal vormen.

De games zijn een verzonnen gevolg op de boeken en komt dus niet overeen met het spel. Wel zijn dezelfde karakters gebruikt en is de wereld hetzelfde als in de boeken. Zo zijn er wel een paar aanpassingen gedaan aan de personages en hun karakter.

Er was veel kritiek op de eerste games, omdat een verhaal verder verzinnen niet makkelijk is. Toch hebben de makers van de games het tot een goed einde gebracht in the Witcher 3 met ook de DLC games (uitbreidingen).

Mocht je meer willen weten en ben je gestresseerd in het verhaal van Geralt of Rivia dan raden wij je zeker aan om te beginnen aan de boeken. Deze bestaan uit korte verhalen waarin Geralt vertelt over alles wat hij heeft meegemaakt.

Leave a Reply