De eerste beelden van Cyberpunk 2077 kwamen vrij in het jaar 2013. Toen werden wij al warm gemaakt voor een ‘next-gen’ game die ons gek zou maken.

De wereld zou er bijzonder futuristisch uitzien en bovendien mega groot zijn. Nu, 7 jaar later, is het dan eindelijk zover en de game is officieel uit op de ps4 en de ps5.

De game is net uit en de eerste reviews stromen binnen, en hoe graag we ook willen dat de game te gek is, ze vallen over het algemeen behoorlijk tegen en dat heeft zo zijn redenen.

De makers van Cyberpunk 2077, CD Projekt Red, heeft veel problemen gehad met de ontwikkelaars. Ze moesten veel overwerken en kregen niet direct extra betaald. Kortom veel gezeur en spanning waardoor de game behoorlijk vertraagde.

Deze makers hebben ook The Witcher op hun naam. Ook daarbij is er veel vertraging geweest waarbij de game tussenperiodes helemaal stillag. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, want de game is een enorm succes!

Verhaal van Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077

De game speelt zich af een een fictieve toekomst (2077) waarbij veel neonkleuren worden gebruikt.

Tech heeft een grote sprong gemaakt en door cybernetische implantaten maakt tech letterlijk deel uit van alle lichamen.

Ook is de maatschappij gaan wennen aan al deze tech en egocentrischer. De stad ‘Night City’ is een plek waar iedereen kansen krijgt om zijn droom na te jagen.

Ook is de plek het afvoerputje van de maatschappij. De stad is vies en overal zijn reclames, seksshops, prostituees en andere afleidingen.

Hoofdpersoon in Cyberpunk 2077

De hoofdpersonage V is naar keuze een man of vrouw dat deel uitmaakt van deze nachtscene. De Character costumization is al een game op zich.

Je kunt jezelf op alle manieren aanpassen tot de geslachtsdelen aan toe. Je kunt alles groter/kleiner maken, tattoos toevoegen en nog veel meer.

De achtergrond van je hoofdpersonage mag je zelf bepalen, waardoor je de game vaker kunt spelen met verschillende achtergronden.

Elk achtergrondverhaal zorgt ervoor dat je het spel anders start en speelt. De verhaallijn is in grote lijnen wel hetzelfde maar er zijn kleine aanpassingen. Je zet aan de hand van Jackie Welles je eerste stappen in Night City.

Je wordt als huurling ingehuurd om lastige klusjes op te lossen. Op deze manier kom je op het spoor van een waardevolle chip die in bezit is van Yorinobu Arasaka.

Je krijgt uiteindelijk de taak om deze chip te stelen en nog veel meer om niet te veel te spoilen.

cyberpunk 2077 release date

Stealth of knallen in Cyberpunk 2077?

Over het algemeen speel je Cyberpunk 2077 als volgt: je krijgt een opdracht, je loopt erheen, je rent binnen, vecht/schiet alles kapot en gaat weg met wat je moest hebben.

Je kunt dit echter wel voorkomen door meer op de stealth gameplay te focussen. Om er een beetje variatie in te brengen kan dit wel leuk zijn.

Echter geeft het wel een gevoel van macht om als V iedereen omver te schieten. Het doet daarbij niet af aan GTA.

Cyberpunk 2077 is een RPG game, wat betekent dat je kunt levelen en jezelf beter kunt maken. Ook betekent dit dat personages waarmee je praat je keuzes geven waarmee je V naar je eigen hand zet.

Zo kun je verschillende aspecten van jezelf verbeteren zoals Body, Reflexes en technische kennis. Deze aspecten hebben invloed op je gameplay. Zo heeft een betere body invloed op het vechten. Hoe sterker je body hoe beter je vechtskills.

Tegenvallend nieuws over Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077 gameplay

Doordat de makers ook een groot spel als The Witcher hebben uitgebracht, verwacht je ook nu een uitgebreide verhaallijn met veel side quests en dingen die je kunt/moet ontdekken.

Echter ben je met goed je best doen al snel door het algemene verhaal heen (zo’n 30 uur) en als je de side quests meerekent ben je er met 120 uur wel klaar mee.

Voor een game waar ze 7 jaar aan hebben gewerkt verwacht je toch wat meer of in ieder geval een langer verhaallijn. Als je er nu net lekker inkomt begin je al vrij snel aan de endgame.

Veel bugs in Cyberpunk 2077

Ook zit de game vol bugs wat niet echt ten goede komt voor de gameplay.

Zelf kan ik (van Techknows) mij snel storen als er veel fouten in een game zitten. Het stoort me niet als er een aantal in zitten, maar zoals in ook veel andere reviews te lezen is zit deze game vol glitches.

Het zijn niet alleen bugs die onschuldig en niet gamebrekend zijn – zoals dode mensen die te lang blijven liggen of een boot die even vliegt plaats van vaart voor een minuut. Ook andere PS5 games hebben daar soms nog last van, maar dan wel minimaal.

In cyberpunk zitten wel gamebrekende bugs zoals: personages niet aan kunnen spreken terwijl je daar een opdracht moet beginnen of afronden, auto’s met verkeerde physics of personages met verkeerde stemmen.

Is Cyberpunk 2077 de moeite waard?

Maakt dit de game onspeelbaar? Nee, dat niet, maar is het vervelend? Ja. Het kan heel vervelend zijn als je niet snel verder kunt of je hele beeld flipt door andere voertuigen etc.

Je hoopt gewoon dat een game waar je zolang op hebt gewacht foutloos is, maar dit is helaas niet het geval. De game ziet er verder goed uit en de gameplay is dan ook echt heel gaaf.

Het verhaal is wat kort met veel bugs. Kortom veel positieve punten, maar ook zeker wat minpuntjes. Wij raden de game wel aan om te spelen maar misschien is het handig om je verwachten wel wat bij te stellen. Óf wachten tot er een update van het spel uitkomt!

Hoe dan ook, je kunt Cyberpunk 2077 hieronder vast bestellen. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Leave a Reply