SteelSeries heeft meerdere fantastische game producten die hun geld meer dan waard zijn. Niet alleen om de kwaliteit van bijvoorbeeld de toetsenborden, de microfoons, de headsets en de fijne muizen, maar ook vanwege de software die is meegeleverd. Met deze SteelSeries software kun je van alles instellen. Hieronder zal ik een aantal voorbeelden geven en waar je de software kunt downloaden.

Wat kan de SteelSeries software allemaal en wat betekent dit voor je SteelSeries accessoires? Wij hebben de reviews hieronder staan.

SteelSeries headset software

Heb jij een mooie arctis headset en ben je benieuwd wat je met de software van steelseries allemaal kunt? Je kunt natuurlijk een aantal basis aanpassingen doen aan het geluid dat er softwarematig voor zorgt dat je links en rechts meer hoort dat er een bepaalde equalizer overheen gaat waardoor je bepaalde tonen harder of zachter hoort.

Maar bij een aantal SteelSeries headsets kun je ook instellen dat er een softwarematige 5.1 te horen is. Bij de actis 5 kun je ook instellen welke kleur licht je headset geeft voor die complete RGB-ervaring.

SteelSeries muis software

Steelseries heeft een aantal zowel draadloze als bedrade muizen te koop. Vrijwel alle muizen maken gebruik van RGB lighting wat betekent dat je zelf kunt instellen welke kleur je muis heeft.

Ook kun je de accessoires van SteelSeries koppelen aan bepaalde games, waardoor je aan de kleur van je toetsenbord en muis kunt zien wat er gebeurt in het spel.

Als je weinig leven hebt in een schietgame kleurt het bijvoorbeeld rood. Ook kun je met de SteelSeries software macro’s maken voor je muis.

De knoppen van je muis kun je instellen en daarbij aangeven hoe snel hij moet reageren (dus wat de DPI is). In de Rival 710 zit zelfs een OLED display die je kunt aanpassen met deze SteelSeries software.

SteelSeries toetsenbord software

SteelSeries heeft ook een variatie in toetsenborden met als onder de getallen 0-9 aan de rechterkant (ook wel de tenkey genoemd). De software voor het toetsenbord is wel wat uitgebreider, omdat er natuurlijk meer mogelijk is.

Je kan elke toets een andere functie geven en ook macro’s instellen. Daarnaast kun je ook delen van het toetsenbord andere kleuren geven of er een soort levendig lichtspel van maken. Naast al deze aanpassingen kun je ook het toetsenbord koppelen aan bepaalde games.

Elk deel van je toetsenbord staat dan ergens voor in de game. Gaat je schild of ammunitie leeg? Dan verandert ook de kleur op je toetsenbord. Zo ben je in het donker echt 1 met het spel door deze aanpassingen in licht. Helemaal als je alles van SteelSeries hebt en alles dezelfde aanpassing geeft heb je 1 lichtshow tijdens het gamen.

Speciale game software (beta versie) SteelSeries GG software

SteelSeries heeft nieuwe game software ontwikkeld wat het nog makkelijker maakt om niet alleen ultieme game gear in te stellen, maar ook om je leukste momenten op te slaan en te delen.

Met deze SteelSeries software kun je net zoals bovengenoemd alles instellen zoals jij het wilt.

Verschillende aanpassingen in licht en macro’s en knoppen. Maar nu kun je met 1 druk op de knop ook je gaafste game momenten opslaan en delen met je vrienden.

In deze GG software zitten ook simpele edit features die op een intuïtieve wijze je aanpassingen laat maken in je opgeslagen clip voordat je deze deelt met al je vrienden en volgers. Volgens SteelSeries zelf is het beter dan Nvidia shadowplay en zelfs beter dan OBS.

Steelseries Moments is volgens SteelSeries dé software om te hebben als jij je gameplay wilt delen. De software zou lichter zijn en beter gecodeerd, waardoor het minder zwaar voor je pc is en je het niet voelt als het op de achtergrond draait.

Leave a Reply