Apple presenteert zijn nieuwe AirPods Max. Dit keer zijn het geen oordopjes die draadloos zijn, maar is het een heuze over ear koptelefoon die draadloos verbonden is met je telefoon. De AirPods max zijn verkrijgbaar vanaf 15-12-2020 en is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

Headband van de AirPods Max

Zowel de headband als de earcups zijn gemaakt van een zachte mesh die er voor moet zorgen dat de koptelefoon urenlang kan blijven zitten zonder dat je hem echt voelt. De headband is gemaakt van roestvrij straal en Apple noemt het de zwevende hoofdband omdat hij zo licht zou aanvoelen dat hij zweeft. Met twee ‘telescopische armen’ blijft de koptelefoon precies naar jouw hoofd staan zoals hij het best past.

AirPods Max earcups zijn zachter dan ooit

De earcups zouden gemaakt zijn van een speciaal ontwikkelde stof die zacht zijn om de oren maar wel goed afsluiten zodat je niks mist van je favoriete muziek of podcast. De oorkussens zijn gemaakt van traagschuim dat speciaal gemaakt is om geluid in de earcup te isoleren, zodat er niets ontsnapt. Maximaal concentreren dus!

Airpods max
De AirPods Max is beschikbaar in verschillende kleuren.

Bediening van de AirPods Max: ‘digital crown’

De bediening van de AirPods Max is met eenzelfde knop als op de Apple watch maar nu genaamd de digital crown. Met deze draai knop kun je zowel het volume aanpassen, een call aannemen of afbreken en nummers wisselen.

Ook in AirPods Max actieve ruisonderdrukking

De koptelefoon combineert high-fidelity audio met volgens Apple de beste actieve ruisonderdrukking ooit. Alles in de earcup en de drivers draagt bij aan het produceren van het mooiste geluid.

Zo geeft Apple aan dat zij voor de beste ruisonderdrukking maar liefst zes microfoons aan de buitenkant heeft geplaatst om het omgevingsgeluid te registreren.

Vervolgens zijn er twee microfoons geplaatst aan de binnenkant om te meten wat jij kunt horen. Ook kun je de actieve ruisonderdrukking uitzetten en de transparantie modus activeren waardoor al het geluid van buitenaf juist wel wordt doorgelaten.

Adaptive EQ in de AirPods Max

Met de Adaptieve Equalizer wordt het geluid automatisch afgestemd op de manier waarop de kussens op je hoofd zitten. Door de twee microfoons aan de binnenkant (die het geluid meten) worden de frequenties zo aangepast dat jij altijd vol en rijk geluid hebt.

Zeker als je aan het gamen bent is dat natuurlijk precies wat je wil. Met de nieuwe PS5 games heb je dan de ultieme gamebeleving.

Hoofdtracking/draagdetectie in de AirPods Max

In de Airpods Max zitten ingebouwde gyroscopen en versnellingsmeters. Deze meten beweging waarop de headphone reageert.

Deze zorgen ervoor dat je altijd je film of muziek kan luisteren met surround sound alsof je in de bioscoop zit. En zelfs als jij beweegt of subtiel iets aan het doen bent met je hoofd past de AirPods Max zich daarop aan volgens Apple.

We kunnen altijd rekenen op Siri

Ook Siri heeft een plekje gekregen in deze koptelefoon van Apple. Siri kan automatisch berichten voorlezen, terugschrijven of de route aanwijzen. Dit alles kan met een simpele zin die begint met: Hé Siri.

Staat hij al op jouw verlanglijstje?

Leave a Reply