Agent 47 is eindelijk terug met het einde van de trilogie. Het Deense IO (IOI) staat nu op eigen benen en heeft naast Hitman 3 ook toegang gegeven om de vorige missies (Hitman en Hitman 2) in te laden in de game.

Dus heb je de spellen al gekocht (op hetzelfde platform) dan kun je deze levels inladen. Hoewel dit heel fijn en soepel klinkt, is het helaas gebleken dat het wel voor problemen zorgt op de pc. De game is namelijk alleen te koop via Epic games en nog niet via Steam. Dat kan voor een aantal problemen zorgen. Wel is er aangegeven dat er gezocht wordt naar een passende oplossing, dus daar wachten we dan maar op.

Het verhaal achter Hitman 3

Het 3de deel van Hitman is ook het einde van een reeks games dat zich gekenmerkt in: sluipen, niet opvallen, omkleden, jatten en ongezien wegkomen.

Ook in de eerste 4 van de 6 missies is dit weer het geval, waarbij alle missies uitgebreid en sterk in elkaar zitten. Helaas hebben de makers ervoor gekozen de laatste 2 missies toch wat anders aan te pakken. Wellicht willen zij een spetterend einde of kwamen ze in de knoop met het verhaal, wat ook wel blijkt in onze ogen.

Net als Bourne ben je een agent die niet zoveel van zijn verleden weet en mensen moet vermoorden. Je bent een moordmachine, maar je weet weinig van je verleden. In tegenstelling tot de films van Bourne wil hij wel weten wat hij deed, wie hij was en waar hij vandaan komt.

Agent 47 had dit gevoel helemaal niet in de eerste delen en nu willen de makers het verhaal zó maken dat er verschillende dingen uit het verleden naar voren komen. Het is vreemd omdat je eerst helemaal geen band opbouwt met je verleden en daar nu ineens een climax van gemaakt moet worden.

De laatste twee missies van Hitman zijn niet zoals we gewend zijn. De ene missie is te makkelijk, doordat de persoon die je moet vermoorden eigenlijk direct te doden is. Tijdens de andere missie wordt bijna opgedrongen zoveel mogelijk mensen te doden, wat in onze ogen niet helemaal in het spelbeeld past.

Ben je trouwens benieuwd naar welke PS5 games er nog meer uitkomen? Bekijk dan onze lijst met verwachte en bevestigde games!

Gameplay van Hitman 3

De gameplay is gelukkig niet veel veranderd. De gameplay van de vorige delen was al heel goed en dat is gelukkig niet aangepast. Je hebt nog steeds veel invloed op het verhaal en hoe je het wil spelen door om te kleden, spullen te gebruiken of gesprekken op te pikken van anderen.

Als je spullen wil saboteren is dat ook nog steeds een optie om te gebruiken in de gameplay. De vrijheid die de game je geeft maakt het een leuke game om vaker te spelen. Kortom; de gameplay is nog steeds goed en heeft nog veel vrijheid. Wel beperkt IOI je een enkele keer in je opties omdat je wel af moet luisteren bijvoorbeeld.

De Deense makers hebben ook iets toegevoegd in de gameplay wat niet echt past bij de game in onze ogen, maar oordeel vooral zelf. Agent 47 krijgt een hypermoderne camera mee waarmee hij zelfs elektrische sloten kan hacken. Agent 47 wordt meer agent 007 wat niet helemaal bij de game past.

Wij zien Hitman 3 meer als een ouderwetse sluipgame waarin je met weinig om handen mensen moet uitschakelen en naar binnen moet sneaken. Door gebruik te maken van je omgeving kun je het doel behalen zonder bijzondere hulpmiddelen.

Natuurlijk snappen wij ook dat het juist een leuk en inventief hulpmiddel is om je te helpen, maar wij houden van een uitdaging hier en daar en hadden dit liever niet zo gezien.

Shortcuts voor je 2de run

Wil je de game vaker spelen, dan komt dit goed uit. De makers hebben verschillende (niet veel) shortcuts in de game geplaatst. Denk aan ladders die je van boven naar beneden moet laten gaan zodat je in de volgende run de ladder direct kunt gebruiken. Zo kun je de 2de keer dat je het spel speelt gebruikmaken van een zogenoemde shortcut.

Ook de contracts zitten nog steeds in het spel. Zo kun je contracts krijgen dat je een missie of een deel moet spelen met een bepaald wapen, een bepaalde route of andere specifieke dingen die in het contact staan. Zo maakt het de game leuk, uitdagend en vernieuwend.

Hitman 3 in VR

De game heeft ook een VR-functie die wij nog niet hebben gespeeld. Maar na alles wat wij gelezen hebben over het VR-gedeelte van de game is dit echt een aanrader. De game is wat traag waardoor het zich perfect leent om in VR te beleven!

Recensie Hitman 3, is het de moeite waard?

Hitman 3 is een goede game waarbij ze door zijn gegaan op het succes van de voorgangers. De gameplay is grotendeels hetzelfde gebleven met een kleine (in onze ogen) negatieve toevoeging dat overigens een kleine rol speelt in het spel.

Verder is de game het einde van de trilogie waardoor het verhaal uit de vorige games soepel doorloopt en tot een einde komt. Wel is het echte einde van het spel niet helemaal zoals wij het voor ogen zagen, maar dit betekent niet dat het een slechte game is natuurlijk. De game blijft een aanrader voor iedereen die van Hitman houdt en die graag wil sluipen en schieten. Agent 47 is nog steeds populair en scoor daarom jouw exemplaar snel!

Leave a Reply