Het is zover! De ultieme verlanglijst met PS5 games is er. We hebben er lang op moeten wachten, maar de Playstation 5 (oftewel de PS5) is ein-de-lijk in Nederland. Velen moeten er nog op wachten, want er is wereldwijd een enorm tekort aan de consoles. Desalniettemin gaan wij het vast hebben over de PS5 games, want daar kunnen we je wel alvast lekker mee maken.

Heb je nog een spel dat hier echt niet in mag ontbreken? Laat het ons dan even weten in de comments.

PS: dit bericht wordt dagelijks ge-update voor het meest complete overzicht van alle PS5 games.

Assassin’s Creed Valhalla

Dit spel heeft altijd al hoge ogen gegooid, maar in de nieuwe versie gaan ze nog een stapje verder. Je wordt in de wereld van de Vikingen meegenomen en komt bekende personages als Ragnar Lothbrok tegen. Het spel is niet per se een enorme vooruitgang op de voorgangers, behalve dat de wereld weer adembenemend is en de verhaallijn zeer uitgebreid. Soms iets té, maar het houdt het ook wel weer bijzonder. Het heeft her en der nog wat updates nodig overigens, maar dit spel mag zeker niet ontbreken in jouw stapel PS5 games.

Marvel’s Spiderman: Miles Morales

Spiderman was een van de populaire verwachte PS5 games. Niet zomaar, want Spiderman is speciaal voor de PS5 gemaakt. Dat wil zeggen dat alle features zijn gemaakt voor de meest optimale gameplay. Gaaf ziet het er in ieder geval wel uit. Het leek ons in eerste instantie een chaotische besturing, maar niets is minder waar. Binnen enkele minuten ben je in het spel gezogen, want er is weinig tijd voor rust.

PS: deze game is juist gemaakt voor de nieuwe DualSense controller voor de PS5. Hier zitten een aantal extra features op waardoor de beleving nog intenser wordt!

Hogwarts Legacy (2021)

Hier kan ik bijna een apart artikel aan wijden. Als ik de Hogwarts Legacy hem eindelijk in handen heb zal ik dat ook zeer zeker doen. Maar voor nu moeten we het nog even doen met de mooie trailers en afbeeldingen online. Harry Potter is een van de meest succesvolle verhalen en de films zijn nog altijd ongekend populair. Toch was er nooit écht een goede game van. Dat er nu eindelijk een RPG-versie komt is ontzettend goed nieuws voor de vele fans. Het is nog niet eens uit en wij weten nu dat de beste van alle PS5 games OOIT wordt. Voor de makers moet die druk hoog liggen, want de hele wereld wacht al jaren op een fatsoenlijke Harry Potter game.

Always.

Horizon Forbidden West (2021)

Horizon was al een groot succes. Reden genoeg om een uitbreiding van het spel te maken op het vorige spel. Voor de PS5 hebben ze een compleet nieuw spel gemaakt. Een nieuwe verhaallijn en een nog grotere wereld. Het heeft iets van het genre fantasy en het feit dat de hoofdpersoon een vrouw is, is ook opvallend te noemen. Wij zijn groot fan van dit spel en gaan het zeker spelen! De PS5 games die dit jaar gaan uitkomen hebben een aantal enorme toppers ertussen zitten en Horizon hoort daar absoluut bij.

Ratchet and clank: Rift apart (2021)

Dit spel is eigenlijk voor kinderen, hoewel het niet bepaald makkelijk is. Voor de ervaren games wel, maar het is echt niet de categorie Mario. Eindbazen zijn moeilijker en onvoorspelbaarder, de besturing is complexer en je reflex mag ook zeker niet achterblijven. Wij zijn in ieder geval groot fan, want de graphics zijn echt fantastisch. Het is bijna een Pixarfilm waar je naar kijkt. Het lijkt qua stijl wel op Spyro (Nintendo Switch), maar is wel een stuk moeilijker en uitgebreider. Zoek je PS5 games die voor kinderen ook leuk zijn? This is your best call.

PS: er is ook een PS4 game, dus als je een Playstation plus abonnement hebt, kun je hem gratis downloaden op je PS5. Veel plezier gegarandeerd!

Back 4 Blood (22 juni 2021)

Back 4 Blood is van de makers van onder andere Left 4 dead 3. De makers van Back 4 Blood zorgen er weer voor hectische zombie gameplay. Back 4 Blood is een coöperatieve first-person shooter waarbij je vooral zombies neer moet schieten. Je bent in oorlog met The Ridden. Deze voormalige mensen zijn overgenomen door een dodelijke parasiet (vandaar zombie). Nu zijn het gevaarlijke en angstaanjagende wezens die de mensheid willen uitroeien. Dit moet je samen tegen zien te gaan in deze shooter.

Niet een van de populairste PS5 games, maar absoluut noemenswaardig.

Makers: Turtle Rock Studio’s
Uitgever: Warner Bros

PS5 games

Outriders (2 februari 2021)

Wat gebeurt er als je Doom en Mass Effect combineert? Nou dan krijg je dus de game Outriders. Het is een nieuw spel door de uitgevers Square Enix die ook Final Fantasy hebben uitgebracht. Het is een duister aliengevecht tegen de mensheid dat haar best doet om nog te overleven. Dit alles met een kleine twist. De mensheid probeert een nieuw leven te starten op een andere planeet genaamd: Enoch, dit omdat er op aarde een vreemde energiestorm is geweest: The Anomaly. Door deze energiestorm hebben deze mensen sterke en bijzondere krachten gekregen.

Makers: People can fly
Uitgever: Square Enix

Gran Turismo 7 (2021)

Het is al een tijd geleden dat Gran Turismo Sport is uitgekomen op de PS4. De makers van het spel hebben de PS5 getest met een overgezette versie van GT Sport om te kijken hoe het zou werken met onder andere de nieuwe controller. Nu verwacht men ook een GT Sport op de PS5. Persoonlijk denk ik dat de makers van Gran Turimo door blijven werken tot zij de 7de versie op de markt kunnen brengen waarbij zij optimaal gebruik gaan maken van de Ray tracing mogelijkheden die de nieuwe PS5 heeft. Dit om een zo mooi mogelijk spel op de markt te kunnen brengen en niet een spel door te pushen dat al ruim 2 jaar uit is. Met dit spel is je stapel PS5 games compleet!

Makers: Polyphony digital
Uitgevers: sony

Hitman 3 (20 januari 2021)

De dood wacht met Agent 47 in Hitman 3. Deze game zal het slot zijn van de world of assassination trilogie. Agent 47 zal in het 3de deel van Hitman deel uitmaken van zijn meest intieme professionele contract van zijn carrière. Volgens een playstation blogpost “Stakes are high and when all is said and done agent 47 and the world around him will never be the same again.” Het klinkt als een dramatisch einde van de Hitman serie. Voor de mensen die zich afvragen waar Hitman om gaat: je bent een huurmoordenaar en zal als professionele huurmoordenaar meerdere mensen moeten vermoorden, zonder ervoor gepakt te worden natuurlijk. Je gaat op reis naar verschillende exotische plekken in de wereld en gaat op uitdagende quests. Deze valt binnen de PS5 games absoluut binnen de toppers en deed ons ook een beetje denken aan Uncharted.

LET OP: JE KUNT DE HITMAN TRILOGIE NU OOK IN VR SPELEN!

Makers: IO Interactive
Uitgevers: IO interactive

Deathloop (2021)

Bij de PS5 games van 2021 hoort ook Deathloop! Na de eerste blik op Deathloop krijg je een vaag beeld van de game. Ook als je de trailer bekijkt weet je nog steeds niet helemaal wat je kunt verwachten. Het is een shooter waarbij je als een soort huurmoordenaar verschillende doelwitten moet uitschakelen. De makers van ook Dishonerd laten in de trailer verschillende bovennatuurlijke opties zien om op bijvoorbeeld daken te komen. Het lijkt erop dat je zover mogelijk moet komen zonder dood te gaan (zoals altijd natuurlijk) maar dat als je doodgaat je terug in de tijd gaat en je een 2de kans krijgt om het nu wel te laten slagen. Oftewel een time loop. Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden, maar het maakt me wel heel nieuwsgierig.

Makers: Arkane Lyon
Uitgevers: Bethesda

Rainbow Six: Quarantine

Het is niet zomaar een slap aftreksel van de succesvolle Rainbow Six siege game het is wel weer echt een nieuwe game waar Ubisoft mee komt. Je bent nog steeds een Rainbow Six agent, maar in plaats van menselijke tegenstanders moet je nu een nieuw soort buitenaardse parasiet gaan vermoorden dat de mensheid infecteert. Jij en 2 andere agenten gaan samen de strijd aan in een offline gevecht in een nieuwe omgeving dat omgeven is met snel bewegende aliens. Het is voor de makers van de game echt een nieuwe aanpak van het spel. Al sinds jaar en dag ben je een special force eenheid dat terrorisme of andere badguys tegen gaat. Wij verwachten het oude vertrouwde Rainbow Six in een nieuw jasje onder de PS5 games.

Makers: Ubisoft montreal
Uitgevers: Ubisoft

Far Cry 6 (2021)

Deze editie van Far Cry speelt zich af op een tropisch eiland van Yara. In Far Cry 6 speel je als Yaran Dani Rojas een guerilla vechter die de opstand tegen de dictator leidt. Deze dictator en zijn zoon runnen de natie op een niet zo vriendelijke manier en hier ga jij een einde aan maken. Het eiland “zit vast in de tijd” en jij en je medestrijders gaan in tegen de tiran die Anton Castillo heet (gespeeld door Giancarlo Esposito bekend van o.a. breaking bad). We weten nog niet veel van de gameplay, maar als het op de voorgangers lijkt dan zit het vol epische shooter scenes waarbij het op zijn eigen manier een open wereld heeft.

Makers: Ubisoft Toronto
Uitgever: Ubisoft

God of War: Ragnarok (2021)

God of War 2 gaat komen! God of War Ragnarok komt naar de PS5! Tijdens de showcase van Sony games hadden zij een korte teaser waarbij kratos zegt: “the time draws near, you must prepare yourself”. Wij van Techknows gaan uit van weer een goede game met heerlijke combat scenes, cutscenes en heerlijke visuals. Er is helaas nog weinig wat wij kunnen vertellen over de game, maar we kunnen niet wachten tot hij uitkomt!

Makers: Sony santa monica studio
Uitgever: Sony

GTA 5 (2021)

Het welbekende en mega populaire spel GTA 5 zal na de PS3 en PS4 nu ook zijn opwachting maken voor de PS5. Het spel is dus op drie consoles te spelen en dateert uit 2013. Ondanks de leeftijd van het spel is het nog steeds mega populair, mede dankzij updates en uitbreidingen die regelmatig uitkomen. Naar verluid zal er een verbeterde en iets uitgebreidere versie van GTA 5 uitkomen op de next gen consoles. Er zit meer DLC content in en het spel ziet er natuurlijk NOG mooier uit dan het al deed. Om direct kort vooruit te lopen op GTA 6 waarbij we niet verwachten dat deze nog uit gaat komen in 2021. Het kon natuurlijk niet achterblijven dat Rockstar te gekke PS5 games zou maken, dus wij zijn blij! Helemaal na het cyberpunk 2077 ‘debakel’ willen fans liever langer wachten op een goede game. Wij van Techknows verwachten niet dat GTA 6 uit gaat komen in 2021, ook omdat zij eerste GTA 5 willen lanceren voor de PS5 en het vreemd zou zijn 2 GTA spellen te lanceren in 1 jaar. Maar we wachten gewoon af! Staat hij al op jouw verlanglijstje van PS5 games?

Makers: Rockstar North
Uitgever: Rockstar Games

Lord of the rings: Gollum (2021)

Wij van Techknows zijn fans van fantasy games en kunnen dus niet wachten tot deze game er eindelijk is. Er is nog niet heel veel bekend over de game, maar wat wij wel weten is dat het spel ergens in 2021 uit zou moeten komen op de PS5. Je speelt als Gollum in de tijd voordat de films zich afspelen. Je start als gevangene, maar je baant je weg door middle-earth met de door de ontwikkelaars beloofde grote, gedetailleerde omgevingen met verschillende quest lines. We zien dat steeds meer PS5 games gebaseerd zijn op films en series. Wij kunnen daar alleen maar heel enthousiast van worden, want we vreesden dat de meeste PS5 games redelijk voorspelbaar zouden zijn. Het spel wordt beschreven als een “stealth-action-advanture game” met een dubbele persoonlijkheid mechanic. Gigantische levels en prachtige omgevingen met monsters zoals alleen Tolkien ze kon beschrijven en tekenen. Er zijn wel een aantal screenshots gelekt van het spel. Verder is het nog even een kwestie van geduld hebben!

Makers: Daedelic entertainment
Uitgevers: Daedelic entertainment

Resident Evil 8: Village (2021)

Resident evil 8 Village is onderweg. Nu nog in de maak, maar staat klaar om in 2021 uit te komen op de PS5! Het volgende deel van de Resident Evil serie speelt zich een paar jaar na het 7de deel af, met Ethan en Mia. Er is nog een familie terug wat voor Ethan nog weel eens problemen kan opleveren. Voor deze PS5 games moet je overigens wel een sterke maag hebben, want de ranzigheid en spanning loopt héél snel op. Chris Redfield komt in beeld en zorgt voor een aantal gebeurtenissen waardoor Ethan in een mysterieus dorp (village) terechtkomt. In het spel ga je op zoek naar antwoorden waar je bent en waarom. Het spel zal weer angstaanjagend zijn met nieuwe zombies en ook weerwolven! Niet per se onze favoriet, maar wel een top game om je gedachten te verzetten!

Makers: Capcom
Uitgevers: Capcom

Ghostwire: Tokyo (2021)

Ghostwire: Tokyo is een first person fighter game waarbij de stad in gevaar is en het lot van de stad in jouw handen ligt. De stad is overgenomen door paranormale dreigingen. De stad is leeg, verlaten en verwoest. Nadat jij supernatuurlijke krachten hebt verkregen is het aan jou om de stad te ontdekken en de evil spirits te verslaan en te verwijderen uit de stad. Om zo stukje bij beetje de stad te bevrijden en in ere te herstellen. Ben je benieuwd en wil je de officiële trailer zien? Check hieronder of hij ook bij jou op het verlanglijstje gaat!

Makers: Tango gameworks
Uitgevers: Bethesda

Stray (2021)

Altijd al een kat willen zijn en de vrijheid van een dier willen voelen? Met Stray speel jij een straatkat in een wereld vol robots. Als kat ga jij op ontdekkingsreis en krijg je een unieke kijk door de ogen van een kat. Je kunt onder auto’s sneaken, over daken lopen en ongezien door de straten wandelen. In het spel ben je een eenzame verdwaalde kat die zijn familie is kwijtgeraakt. Je moet een oeroud mysterie ontrafelen om te ontsnappen uit deze stad vol robots en je weg naar huis te vinden. De meeste PS5 games gaan altijd over mensen, maar dit is de eerste game die je laat leven als een dier. De stad is vol Neonverlichte straten, want het is een gedetailleerde groezelige onderwereld van een cyberstad. Maak vrienden met de robots en probeer ongezien de stad uit te komen. Volgens de CEO van het spel viv is het spel gebaseerd op haar eigen 2 katten thuis en vind ze katten altijd zo speels, liefdevol en vervelend tegelijk. Op deze manier heeft ze een eindeloos vat vol ideeën voor het spel. En wat kunnen we zeggen… Alles met katten is gewoon leuk. Period.

Makers: Bluetwelve studio
Uitgever Annapurna interactive

Dying light 2 (2021)

Dying Light 2 zou eigenlijk uitkomen voor de PS4, Xbox en pc in de lente van 2020, maar na een vervelende vertraging hebben zij geen release datum meer gegeven. Doordat het spel eigenlijk op de PS4 uit zou moeten komen was er twijfel of dat nog gaat gebeuren of dat het spel wel op de PS5 uit gaat komen. Gelukkig heeft Techland laten weten dat Dying Light 2 ook op de PS5 uit zal komen. Het spel gaat over een wereld waarin de mensheid al 15 jaar geleden verloren heeft van een virus (Dying light 1). Techland noemt het de nieuwe dark ages wat speculeert dat de mensheid er bijna aan is in deze tijd. Er bestaat nog een laatste grote nederzetting waar normale mensen leven in een wereld vol geïnfecteerden. Overdag zijn er bandieten en andere groepen actief om overlevenden te vinden en om spullen te verzamelen. ’s Nachts komen de geïnfecteerden en lopen die vrij rond op zoek naar levende mensen. Jij als hoofdrolspeler in deze wereld hebt de kans je eigen keuzes te maken die effect hebben op de verhaallijn. Ook kun je het spel met nog 3 vrienden spelen in een 4 player coop game. De PS5 games worden steeds meer beschikbaar voor multiplayer opties, dus ook Dying Light kon niet achterblijven.

Makers: Techland
Uitgevers: Techland

Oddworld Soulstorm (2021)

De remake van het spel Abe’s Exodus uit 1998 gaat uitkomen op de PS5 in 2021 onder de naam Soulstorm. Om eerlijk te zijn hadden we niet gedacht dat Oddworld ook tussen de PS5 games zou komen, maar wát zijn we blij dat het zo is. In het spel ben je als Abe weer leider van zijn ras om die te bevrijden en beschermen tegen de agressieve Glukkons. Het spel is weer een platform game waarbij je opzij scrolt in de levels. Wat ons ook is opgevallen, is dat de Quarma (onze karma) Meter invloed heeft op het einde van het spel. Ben jij ook fan van de bijzondere werelden van Oddworld? Wij wel! Dit spel is zo uniek in zijn soort en compleet anders op alle gebieden. Het heeft alles en wij kunnen niet wachten tot we het mogen spelen! Van alle PS5 games is dit absoluut de meest bijzondere, dus als je iets zoekt wat echt verrassend is, dan is dit jouw game!

Makers: Oddworld inhabitants
Uitgever: Oddworld Inhabitants

Project Athia (2021)

Van alle PS5 games is dit er weer zo’n eentje die de boeken in gaat vanwege de mooie werelden. Het doet een beetje denken aan een mix tussen Assassins Creed en Horizon, en wij zijn hier wel heel benieuwd naar. De angst is er wel dat het wat te weinig actie bevat, want de trailer laat er nog weinig over los. Maar dat het alleen al leuk is om de wereld te ontdekken staat vast.

Kena: Bridge of Spirits (2021)

Dit fantastische spel is het best te vergelijken met Horizon. Als je de trailer hieronder hebt bekeken zie je de gelijkenissen al. Het heeft iets sprookjesachtigs en moois, maar tegelijk is het niet zo’n makkelijk spel als Mario Odyssey. De schattige dieren en mooie werelden maakt dit van alle PS5 games waarschijnlijk de meest vredelievende (ook om naar te kijken). Wij verwachten dat dit spel niet mega populair zal zijn door een gebrek aan bloed, maar geen zorgen, de actie zit er volop in!

Leave a Reply