De nieuwe variant op Halo 5 is onderweg, maar dat betekent niet dat de oude Halo is uitgestorven.

Want denk je aan Halo dan denk je aan masterchief! Helaas is in de nieuwe Halo 5 weinig van deze masterchief te zien.

De game bestaat uit een singleplayer campaign en een online multiplayer. Deze game heeft zoals het een echte Halo game betaamt nog steeds een grote actieve player base in de online lobby’s.

Wil je deze game nog spelen? Dan kan dit nog steeds door de echte fans!

Halo 5 en masterchief

Ook in de vorige game: Halo the masterchief collection (MCC) is nog steeds een game dat door de echte fans gespeeld wordt.

Ook de MCC heeft nog steeds een actieve player base. The masterchief collection was een complete ervaring door alle hoofdgames op 1 disc. Nu in de nieuwe game zit er naast masterchief nog een nieuwe hoofdpersoon in genaamd: Jameson locke.

Het spel had altijd de focus op masterchief, maar dat is niet meer. Halo 5 gooit het roer om en er is een nieuwe tijd aangebroken.

Het spel draait nu om Locke en zijn fireteam Osiris. Zij hebben de opdracht gekregen om masterchief en zijn Fireteam (Blue Team) te vinden en terug te brengen.

De toevoeging voelt voor de echte Halo 5 fan wel een beetje als een tegenvaller omdat alle originele games altijd om masterchief draaide, en dit is helaas niet meer het geval.

Echter betekent dit niet direct iets slechts, want het zorgt voor nieuwe spanningen en variatie. Wel is het raar te noemen dat zo’n nieuwe personage direct bijna het hele spel toebedeeld krijgt.

halo 5

Halo 5 campaign

Naast de toevoeging van Locke zijn er nog een aantal vernieuwingen te benoemen in Halo 5. Je speelt de 15 missies durende campaign altijd met 3 andere personen in je team.

Je speelt de single player dus niet meer alleen maar altijd met een team van 4. Zo wordt de shooter wel wat tactischer dan je zou willen, want je kunt je team laten flanken of focussen op een bepaalde vijand.

Het geeft weer een andere twist aan de singleplayer waar je eerst zelf de hoofdrol had om iedereen overhoop te knallen en nu kun je het team in je voordeel laten werken.

Een andere aanpassing in het spel is dat je een mogelijkheid hebt tot reviven of het weer tot leven brengen van je medespeler als deze neer is geschoten.

Zo heb je wat tijd om je squad op de been te houden en hoef je niet direct opnieuw te beginnen. Ook is er geen optie meer om het spel splitscreen te spelen.

Je kunt dus niet meer op de bank samen de campaign doorspelen. Helaas, want daar is Halo 5 wel groot en bekend mee geworden. Geen avonden meer samen met je maat de campaign door spelen en elkaar reviven. Je kunt alleen nog maar online samen spelen!

PS: heb je lijst met verwachte PS5 games ook al gezien?

halo 5 game

Halo 5 Warzone

Niet te verwarren met de Call of duty game, want dit is de multiplayer variant van Halo 5 waarbij je in teams van 12 tegen 12 tegen A.I vijanden vecht.

Deze battle speelt zich af terwijl je ook nog objectives moet doen. Naast deze Warzone modus heb je ook nog de normale multiplayer waarin je 8 tegen 8 speelt.

Het leuke van Warzone is dat het vol zit met actie. Een potje duurt ongeveer 20 a 30 minuten compleet met actie. Zoals in alle games tegenwoordig, kun je punten verdienen met deze potjes om in game aankopen te doen.

Dit is tevens de eerste Halo waarin Microtransacties zijn toegevoegd.

Halo 5 Arena

Halo 5 Arena is de serieuze kant van de multiplayer in Halo. Dit brengt je terug naar de oude competitie van halo.

Je speelt Arena 4 tegen 4, rood tegen blauw in verschillende spel modi zoals: Team slayer, team Swat, Capture the flag en Breakout.

Je hebt in Halo 5 multiplayer voor ieder wat wils met knotsgekke actie in Warzone, ontspannen schieten in de normale multiplayer en competitieve actie in Arena.

Zoals de inleiding doet vermelden zijn er nog steeds genoeg mensen die dit spel spelen om van de online avonturen te genieten! Wil je een shooter met een historie? Dan is dit de game voor jou!

Leave a Reply